КАЗНА ЗА ГРЕХ

Издавачка кућа “Лагуна”

Позајмно одељење за одрасле

У свом срцу сам понела равницу, ту непрегледну, напаћену паорску земљу, велико панонско небо и његову бистрину, и тебе, малену мрљу у бескрају... Ниси знао да сам путовала са тобом и твојим сновима и без позива, а ја нисам могла знати да имам карту у једном правцу. 
Сада знам, Михајло. Ниси ти крив.
 
Почетком XX века у мирној војвођанској равници на имању грофа Ерцега, у забаченој варошици у срцу Бачке, догодиће се једна од најнеобичнијих љубавних прича на овим просторима. Тајна једне младе девојке заувек ће променити судбину две породице, властелинске и сиротињске. Михајло и Емилија, грофов син и кћи ковача, одрастају заједно и с временом постају најбољи пријатељи. Њихово пријатељство прераста у снажну, силовиту и страствену љубав супротстављену друштвеним нормама и сталешким начелима. После много година заогрнутих тајнама и лажима иза зидина грофовског каштела, једна ноћ промениће све...
 
Ноћ када су дошли сватови је прва књига амбициозне трилогије Казна за грех, изузетно емотиван роман прожет крхотинама људског бола и слабости, јаловим жељама, лажима и неизреченим тајнама. Јелена Бачић Алимпић нам суптилно приповеда о давно прохујалом времену и забрањеној вези двоје младих људи који се боре за своју љубав.